Direct Contact

Algemeen telefoonnummer: 

023 584 62 29


Mailadres:

info@hmvanhaaster.nl


Bezoekadres:

Bartenweg 5, 2182 BV Hillegom


Twitter   LinkeIn   Facebook

             Oprichter Hein van Haaster

Al voor de eerste wereldoorlog is Hein van Haaster samen met zijn broer Dirk begonnen metde teelt bloembollen.

In 1905 werd een stuk boomgaard en bos tussen hoeve Breeland en de Zilkerbinnenweg omgezet in zandgrond. Op dat stuk grond zijn ze rond 1910 voorzichtig begonnen met de teelt van hyacinten.

In 1923 gingen beide broers uit elkaar. Hein bouwde een moderne schuur van drie verdiepingen aan de Zilkerbinnenweg. Het bedrijf breidde geregeld uit en ook zijn vier zoons werkten inmiddels in het bedrijf. Hein zijn oudste zoon Jan ging eind jaren veertig naar Amerika voor de eerste exportorders. Kees en Louis startten met de export naar Duitsland en Harry had leiding over de kwekerij. In 1957 hebben deze vier zoons het bedrijf overgenomen.  In 1965 is het hele bedrijf verhuisd naar zijn huidige locatie op de   Bartenweg 5 in Hillegom. Begin jaren tachtig is besloten de kwekerij op te splitsen in drie separate kwekerij bedrijven. De groothandel bleef bij HM van Haaster.

 

In 1989 namen de huidige eigenaren, Harry & Louis, het bedrijf over.

Harry zijn focus ligt op de groothandel en export en Louis is verantwoordelijk voor de kwekerij. Het huidige bedrijfspand is in 1997 nieuw gebouwd en beschikt over een modern schuren- en cellencomplex van ongeveer 6.000 m2. 


Louis Sr 1951 op het land voor de schuur

Het koppen van Hyacinten

1946 LTJ Mozaiek "Nederland Herrijst"